ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ στα Ασφένδου Σφακίων

14 Ιαν 2018

Η καθιερωμένη εξόρμηση για το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, θα γίνει με εύκολη πεζοπορία από το Γωνί Ασκύφου Σφακίων στο ορεινό χωριό Ασφένδου.

Διαδρομή: Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορία στην επαρχία Σφακίων, στην διαδρομή Γωνί οροπεδίου Ασκύφου – Άμπελος – Ασφένδου, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, όπου ο Σύλλογος θα κόψει την πίτα του. Το μονοπάτι είναι καλογραμμένο και βατό, χωρίς μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής αυτής και θα δουν ωραίες εικόνες προς τα Λευκά Όρη. Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας θα γίνει στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας, στο όμορφο ορεινό χωριό Ασφένδου στις 13:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στις γειτονιές του χωριού. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 3 ώρες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι - άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό, γάντια και σκούφο, πρόχειρο φαγητό και νερό. Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν αρχάριοι πεζοπόροι και ορειβάτες, καθώς και παιδιά και έφηβοι.
Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Στην εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο εκτός από το φλουρί, θα κληρωθούν διάφορα δώρα στους συμμετέχοντες.

Δυσκολία: 1

Ώρα αναχώρησης: 08:30

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 6 Ιαν 2018 00:01 - 12 Ιαν 2018 23:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: Δ.Σ. , ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει λήξει