ΑΣΚΥΦΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ - ΚΟΡΥΦΕΣ ΚΑΣΤΡΟ, υψ. 2.218 μέτρα, ΦΑΝΑΡΙ, υψ. 2.190 μέτρα

27 Ιαν 2018 - 28 Ιαν 2018

Χειμερινή ορειβατική ανάβαση στις φημισμένες αυτές κορυφές, στα βόρεια των Λευκών Ορέων. Η χρήση χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού είναι απαραίτητη. Η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο μας στην Ταύρη, με ανάβαση από το οροπέδιο Ασκύφου.

Διαδρομή: Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το οροπέδιο Ασκύφου στην επαρχία Σφακίων, από όπου οι συμμετέχοντες θα ανέβουν από το μονοπάτι Ε4 στο καταφύγιο του Συλλόγου στην Ταύρη, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση. Την Κυριακή το πρωί, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, όσοι έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, θα ανέβουν στις κορυφές και από εκεί θα αγναντέψουν τα χιονισμένα Λευκά Όρη και όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας. Οι υπόλοιποι θα απολαύσουν το όμορφο χειμωνιάτικο ορεινό τοπίο, με εύκολη πεζοπορία στην περιοχή γύρω από το οροπέδιο Νιάτο Σφακίων. Στην ανάβαση μπορούν να συμμετέχουν όσα μέλη μας έχουν συμμετάσχει σε δύσκολες ομαδικές πεζοπορίες τον τελευταίο χρόνο και έχουν άριστες γνώσεις για την χρήση του σχετικού χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ – κραμπόν). Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι - άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό και ρούχα, σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Η συμμετοχή στην δραστηριότητα αυτή, που περιγράφεται με τον όρο «χειμερινή ανάβαση κ. τλ.», απευθύνεται ΜΟΝΟ σε άτομα με εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης του σχετικού χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ - κραμπόν).

Δυσκολία: 6

Ώρα αναχώρησης: 12:00

Επιστροφή: Κυρ, 28 Ιαν 2018, 00:00 (κατά προσέγγιση)

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 22 Ιαν 2018 00:01 - 26 Ιαν 2018 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΛΕΚΑΚΗΣ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει λήξει