Κάτω Ασίτες – Καταφύγιο Πρίνος – Κορυφή Γυριστή, υψ. 1.779 μέτρα

8 Δεκ 2018 - 9 Δεκ 2018

Διήμερη ορειβατική δραστηριότητα στις ανατολικές πλαγιές του Ψηλορείτη, όπου από το χωριό Κάτω Ασίτες (υψ. 450 μ.) θα ανέβουμε στο καταφύγιο Πρίνος (υψ. 1.100 μ.) του Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου, για να διανυκτερεύσουμε και την επόμενη μέρα θα πραγματοποιήσουμε ανάβαση στην κορυφή Γυριστή, από όπου έχει πανοραμική θέα προς όλη την γύρω περιοχή του νομού Ηρακλείου.

Διαδρομή: Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από το χωριό Κάτω Ασίτες, που βρίσκεται σε υψόμετρο 450 μέτρων, στην επαρχία Μαλεβυζίου, και από εκεί τα αυτοκίνητα από χωματόδρομο θα φθάσουν σε υψ. 1000 μ. από όπου οι συμμετέχοντες θα ανέβουν στο καταφύγιο σε 30'-40' .Την Κυριακή το πρωί θα ανεβούν στην κορυφή (Η ανάβαση είναι σε μονοπάτι και χωρίς μονοπάτι) . Η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου, που βρίσκεται στην τοποθεσία Πρίνος, από όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να αγναντέψουν και να δουν ωραίες εικόνες προς τα Αστερούσια στα νότια και προς όλο τον κάμπο του Ηρακλείου στα βόρεια.
Για τους συμμετέχοντες απαραίτητη προυπόθεση να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), υπνόσακο, αδιάβροχο αντιανεμικό , αδιάβροχο παντελόνι , μπουφάν και ζεστά ρούχα, σκούφο και γάντια, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος (28 κλίνες).

Δυσκολία: 3

Ώρα αναχώρησης: 13:00

Επιστροφή: Κυρ, 09 Δεκ 2018, 20:00 (κατά προσέγγιση)

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 3 Δεκ 2018 00:01 - 7 Δεκ 2018 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑΚΗΣ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει λήξει