Φαράγγι Αγίας Ειρήνης - Σούγια Σελίνου

9 Ιούν 2019

Εύκολη πεζοπορική εξόρμηση για να διασχίσουμε το ομώνυμο δασωμένο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Η διαδρομή είναι βατή κατηφορική σε καλογραμμένο μονοπάτι, τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 στην επαρχία Σελίνου.

Διαδρομή: Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει λίγο μετά το χωριό της Αγίας Ειρήνης Σελίνου, που βρίσκεται στην δυτική άκρη των Λευκών Ορέων, σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, από όπου οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν σε καλογραμμένο μονοπάτι, τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και στην ομαλή κοίτη του φαραγγιού, για να καταλήξουν στην έξοδο του, από όπου θα πάνε οδικώς στο όμορφο παραλιακό χωριουδάκι της Σούγιας για μπάνιο και ξεκούραση. Η διαδρομή μέσα στο μοναδικό σε βλάστηση φαράγγι είναι πανέμορφη, κινείται παράλληλα με τον Αγιερηνιώτη ποταμό, ανάμεσα από πλατάνια, πεύκα και πικροδάφνες, έχει σκιά στο μεγαλύτερο μέρος της και η διάρκεια της είναι περίπου 5 ώρες.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.
Η εξόρμηση αυτή είναι για αρχάριους πεζοπόρους και για παιδιά με τους γονείς τους, που θα ήθελαν να πεζοπορήσουν για πρώτη φορά.

Δυσκολία: 1 + +

Ώρα αναχώρησης: 07:45

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 3 Ιούν 2019 00:01 - 7 Ιούν 2019 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει λήξει