Ξυλόσκαλο Ομαλού - Κορυφή Γκίγκιλος, υψ. 2.005 μέτρα

8 Δεκ 2019

Ανάβαση σε μία από τις πιο όμορφες και άγριες κορυφές στα δυτικά Λευκά Όρη με θέα στα φαράγγια της Σαμαριάς και της Τρυπητής, αλλά και σε πολλές από τις ψηλές κορυφές των κεντρικών Λευκών Ορέων. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο Ομαλού.

Διαδρομή: Η εκκίνηση της πεζοπορίας για την ανάβαση θα γίνει από το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο Ομαλού, σε υψόμετρο περίπου 1.250 μέτρα, από όπου ξεκινάει το ανηφορικό μονοπάτι, που αν και από μακριά φαίνεται δύσκολο, λόγω του σαθρού εδάφους του βουνού, είναι γενικά καλά σηματοδοτημένο και εμφανές. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από αρκετά ενδιαφέροντα σημεία με πανέμορφες μορφές βράχων και κυπαρισσιών που κρέμονται στην άκρη των γκρεμών, από τη φημισμένη πηγή στο Λινοσέλι και από την κορυφή, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα απολαύσουν όμορφες εικόνες προς το Φαράγγι της Σαμαριάς, το οροπέδιο Ομαλού και προς τις ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν και ζεστά ρούχα, καπέλο, σκούφο και γάντια, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Δυσκολία: 3 +

Ώρα αναχώρησης: 07:45

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 2 Δεκ 2019 00:01 - 6 Δεκ 2019 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Δήλωση συμμετοχής

Έχουν συμπληρωθεί όλες οι συμμετοχές