Αζογυρές - Ανύδροι - Γυαλισκάρι - Παλαιόχωρα Σελίνου

19 Ιούλ 2020

Μονοήμερη πεζοπορική δράση σε εύκολο κατηφορικό μονοπάτι στην επαρχία Σελίνου, σε μια όμορφη ρεματιά, που καταλήγει στην όμορφη παραλία Γυαλισκάρι της Παλαιόχωρας.

Διαδρομή: Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το όμορφο ορεινό γραφικό και ιστορικό χωριουδάκι του Αζογυρέ, με τα καταπράσινα πλατάνια και τον καταρράχτη του. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε είναι βατό και ελαφρώς κατηφορικό, περνάμε από ένα Βενετσιάνικο γεφύρι, ανεβαίνουμε σε ένα μικρό λόφο, που έχει εκπληκτική θέα προς το Λιβυκό πέλαγος και μετά κατεβαίνουμε στο χωριό των Ανύδρων, όπου θα ξεκουραστούμε για λίγο. Από εκεί ξεκινάει το εύκολο μονοπάτι προς το σχετικά μικρό σε μήκος φαράγγι των Ανύδρων, από όπου μετά από περίπου μία ώρα θα καταλήξουμε στην παραλία Γιαλισκάρι, όπου θα κάνουμε μεγάλη στάση για μπάνιο και ξεκούραση. Η εξόρμηση θα ολοκληρωθεί με σύντομη επίσκεψη στην Παλαιόχωρα, στην οποία θα φτάσουμε πεζοπορώντας σε χωματόδρομο.
Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 4,5 ώρες και οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, πετσέτα, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Στην διάρκεια της πεζοπορίας σε όλη την διαδρομή θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες χωροταξικές αποστάσεις λόγω Covid-19, για την αποφυγή του συγχρωτισμού της ομάδας.

Δυσκολία: 1

Ώρα αναχώρησης: 07:30

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 13 Ιούλ 2020 00:01 - 17 Ιούλ 2020 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει λήξει