Σούγια Σελίνου - Άγιος Αντώνιος (Χαρέι)

16 Ιαν 2022

Πεζοπορία στο παραλιακό τμήμα του μονοπατιού Ε4 για να επισκεφθούμε τον δίκλιτο ναό του Αγίου Αντωνίου και της Παναγίας της Χιλιαρμενήτισας με αφορμή τον εορτασμό του ναού και το ιδιαίτερο πανήγυρι του. Ο ναός βρίσκεται σε ένα πανέμορφο παραλιακό τοπίο περιτριγυρισμένος από το πευκόδασος και τα άγρια βράχια της νότιας ακτογραμμής μας, Στην περιοχή αυτή υπάρχει ιαματική πηγή υφάλμυρου νερού με υψηλή περιεκτικότητα σε ραδόνιο.

Διαδρομή: Η εξόρμηση στο Χαρέι θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και όχι στις 7, για να βρεθούμε στην περιοχή νωρίς το απόγευμα, για τον εσπερινό για την εορτή του Αγίου Αντωνίου. Εάν η θάλασσα είναι ήρεμη όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να έρθουν με βάρκες από το λιμανάκι της Σούγιας. Στις 17:00 το απόγευμα θα αρχίσει ο εσπερινός που θα κρατήσει περίπου μία ώρα και στη συνέχεια θα απολαύσουμε ένα αυθεντικό πανηγύρι! Η επιστροφή μας θα ξεκινήσει στις 19:00 μ.μ., που σημαίνει πως αν ο καιρός δεν επιτρέψει την επιστροφή μας δια θαλάσσης, θα περπατήσουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι την Σούγια σε νυκτερινό περιβάλλον, γι'αυτό είναι υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ό οι συμμετέχοντες να είναι εξοπλισμένοι με φακό και ζεστό αδιάβροχο μπουφάν. Η παραλία του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται σε ένα ήρεμο κόλπο 2.5 χλμ. ανατολικά της Σούγιας και 68 km νοτιοδυτικά από τα Χανιά, στην παραλία που οι ντόπιοι ονομάζουν Λίμνες, όπου έχει εντοπιστεί ιαματική πηγή υφάλμυρου νερού με αυξημένη ποσότητα ραδονίου, η οποία θεωρείται ιδανική για ιαματικά λουτρά, αυτή την π ε ρ ι ο χ ή οι ντόπιοι αποκαλούν Χαρέι.
Υ.Γ. Θα τηρηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα για τον Covid 19.

-Στην διάρκεια της πεζοπορίας σε όλη την διαδρομή θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες χωροταξικές αποστάσεις λόγω Covid-19, για την αποφυγή του συγχρωτισμού της ομάδας.
-Η χρήση μάσκας στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική.

Δυσκολία: 1 +

Ώρα αναχώρησης: 10:00

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 10 Ιαν 2022 00:01 - 14 Ιαν 2022 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΑΚΗΣ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει λήξει