Ανώπολη - Μουρί - Χώρα Σφακίων

19 Φεβ 2023

Εύκολη πεζοπορία σε ξεχασμένα μονοπάτια που συνδέουν τους ορεινούς οικισμούς στους πρόποδες των Λευκών Ορέων στην επαρχία Σφακίων και επίσκεψη στο παλαιό αρχοντοχώρι Μουρί που σήμερα δεν κατοικείται.

Διαδρομή: Η πεζοπορία είναι στην αρχή ανηφορική σε χωματόδρομο και μετά τον οικισμό, στο Μουρί Σφακίων, είναι σε κατηφορικό κακοτράχαλο μονοπάτι. Οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση αυτή θα επισκεφθούν τον οικισμό αυτό, που είναι ένα από τα πιο ορεινά χωριά της περιοχής και βρίσκεται στην ορεινή περιοχή μεταξύ της Ανώπολης και της Ίμπρου, σε υψόμετρο περίπου 1.050 μέτρων, το οποίο αν και αρχοντοχώρι κάποτε, σήμερα δεν κατοικείται. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 6 ώρες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό, γάντια και σκούφο ή καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

-Στην διάρκεια της πεζοπορίας σε όλη την διαδρομή θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες χωροταξικές αποστάσεις λόγω Covid-19, για την αποφυγή του συγχρωτισμού της ομάδας.

Δυσκολία: 2

Ώρα αναχώρησης: 00:00

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 13 Φεβ 2023 00:01 - 17 Φεβ 2023 21:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΥΠΑΣΑΚΗ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής δεν έχει ακόμα ξεκινήσει