Λέντας Ηρακλείου - Τρυπητή - Άγιος Ιωάννης - Τρεις Εκκλησιές

15 Ιούν 2019 - 17 Ιούν 2019

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα νότια παράλια του Νομού Ηρακλείου. Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου.

Διαδρομή: ΣΑΒΒΑΤΟ 15/06/2019
ΛΕΝΤΑΣ – παραλία ΤΡΥΠΗΤΗΣ
Αναχώρηση 07:00 από τον Σύλλογο, θα φθάσουμε περίπου το μεσημέρι στο Λέντα. Η διαδρομή που ακολουθείται είναι κοντά στο επίπεδο της θάλασσας και είναι σε χωματόδρομο, άσφαλτο, μονοπάτι και σημεία χωρίς μονοπάτι, θα περάσουμε διάφορες παραλίες μεταξύ αυτών και από την παραλία του Τράχουλα η Τράφουλα. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι 4-5 ώρες, διανυκτέρευση στην παραλία της Τρυπητής.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/06/2019
Παραλία ΤΡΥΠΗΤΗΣ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Μονή ΚΟΥΔΟΥΜΑ
Την Κυριακή αναχώρηση πρωί-πρωί, η διαδρομή που θα περπατήσουμε είναι κοντά στο επίπεδο της θάλασσας και είναι σε χωματόδρομο, μονοπάτι και για λίγο χωρίς μονοπάτι με μια ανάβαση στα 280 μ., μετά από 5-6 ώρες θα φθάσουμε Άγιο Ιωάννη. Στάση για ξεκούραση, φαγητό και μπάνιο. Μετά από περίπου 1,5 ώρα θα καταλήξουμε στην Μονή Κουδουμά, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/06/2019
Μονή ΚΟΥΔΟΥΜΑ – ΤΡΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
Το πρωί ξεκινάμε νωρίς με μια ανηφόρα 500 μ. υψομετρική σε μονοπάτι. Η διαδρομή είναι κυματοειδής σε μονοπάτι και στο τέλος έχει πεζοπορία σε χωματόδρομο μέχρι να καταλήξουμε στις Τρεις Εκκλησιές. Η διάρκεια της πορείας είναι 5-6 ώρες.

*Απαραίτητα εφόδια για το βουνό:
- Υπνόσακος, -Φακός, -Καπέλο, -Ρούχα, -Μαγιό, -Πετσέτα, -Αντηλιακό, -Γυαλιά ηλίου, -Αντιανεμικό, -Φαγητό. Αντίσκηνο προαιρετικό.
* Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν),
*Το πρόγραμμα είναι πιθανόν να μεταβληθεί μερικώς, με ευθύνη του αρχηγού της εξόρμησης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
*Στάσεις θα γίνουν κατά την οδική διαδρομή, οι οποίες θα καθοριστούν από τον αρχηγό της εξόρμησης.
*Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν στη παραλία. Στην Μονή Κουδουμά, ίσως να υπάρχουν λίγες θέσεις για διανυκτέρευση στους κοιτώνες του μοναστηριού, αν υπάρχουν, θα δοθούν τότε κατόπιν συνεννόησης.
*Το κάπνισμα στο λεωφορείο δεν επιτρέπεται.
*Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ομαδικό πνεύμα, ορειβατική συμπεριφορά και υποδειγματική συνεργασία μεταξύ τους.

Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν οπωσδήποτε στα γραφεία του Συλλόγου, την Πέμπτη 13/06 το βράδυ στις 21:30 μ.μ., για να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της εξόρμησης αυτής.

Δυσκολία: 3

Ώρα αναχώρησης: 07:00

Επιστροφή: Δευ, 17 Ιούν 2019, 00:00 (κατά προσέγγιση)

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 10 Ιούν 2019 00:01 - 14 Ιούν 2019 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑΚΗΣ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει λήξει