Γιαννιού - Τίμιος Σταυρός - Λευκόγεια Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου

21 Ιούλ 2019

Εύκολη μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στα νότια του νομού Ρεθύμνου.

Διαδρομή: Η αφετηρία της διαδρομής θα είναι από το χωριό Γιαννιού σε αγροτικό δρόμο περίπου μίας ώρας μέχρι τους πρόποδες της μικρής κορυφής που είναι το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού. Η ανάβαση θα είναι από μονοπάτι και αγροτικό δρόμο διάρκειας περίπου 40 λεπτών. Στην κορυφή, που έχει καταπληκτική θέα, θα θαυμάσουμε από την Νότια πλευρά τις παραλίες, Σχοιναρια, Αμουδι, Δαμνονι, Πλακια, Σούδα Πλακια. Και από Βορά τα χωριά Ασώματος, Λευκογια, Μαριου, Πλακιά, Σελια, Μύρθιο. Μετά από λίγη ξεκούραση στην συνέχεια θα κατέβουμε το ίδιο μονοπάτι με τερματισμό το χωριό Λευκογια, όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να μεταφερθούμε στην παραλία Δαμνονι για ξεκούραση και μπάνιο. Διάρκεια διαδρομής περίπου 4 ώρες.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και πολύ νερό.

Δυσκολία: 2

Ώρα αναχώρησης: 08:00

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 15 Ιούλ 2019 00:01 - 19 Ιούλ 2019 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ

Είδη συμμετοχής: Δοκιμαστική συμμετοχή για μη μέλη ΕΟΣ , Για μέλη ΕΟΣ Χανίων , Παιδιά έως 18 ετών , Φοιτητές , Για μέλη άλλων Ορειβατικών συλλόγων (απαιτείται επιβεβαίωση)

Δήλωση συμμετοχής

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να δηλώσετε συμμετοχή.

Στοιχεία συμμετοχής

Πρακαλούμε πριν συμπληρώσετε τη φόρμα να προσθέσετε τα email info@eoshanion.gr και noreply@mailer.eoshanion.gr στις επαφές σας και στους αποστολείς που εμπιστέυεστε για να αποφήγετε προβλήματα από τους μηχανισμούς antispam των παρόχων σας

Θα κληθείτε να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση πριν προχωρήσει η αίτηση

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής