Αρμένοι Ρεθύμνου - Κορυφή Βρύσινας, υψ. 858 μέτρα

1 Δεκ 2019

Μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση για να ανέβουμε στην κορυφή του Όρους Βρύσινα στο γειτονικό νομό Ρεθύμνου, όπου έχει εντοπιστεί πιθανώς το σημαντικότερο Μινωικό Ιερό Κορυφής της Δυτικής Κρήτης.

Διαδρομή: Η πεζοπορία θα ξεκινήσει λίγο πριν τους Αρμένους Ρεθύμνου, κοντά στο ύστερο μινωικό νεκροταφείο που βρίσκεται στην περιοχή και θα γίνει σε χωματόδρομους και μονοπάτια, τμήματα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν να περπατούν σε ανηφορικό χωματόδρομο και μετά από λίγο θα χωριστούν σε δύο ομάδες, η μία θα συνεχίσει για την κορυφή περπατώντας σε χωματόδρομο και μονοπάτι και η άλλη μέσω απότομου ανηφορικού μονοπατιού θα προσεγγίσει την κορυφή από την άλλη πλευρά της. Οι συμμετέχοντες, από την κορυφή του Βρύσινα, που έχει εντοπιστεί πιθανώς το σημαντικότερο Μινωικό Ιερό Κορυφής της Δυτικής Κρήτης, και υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την θέα περιφερειακά προς τον κάμπο του Ρέθυμνου και όλη την βόρεια ακτογραμμή του.
Η πεζοπορία θα έχει διάρκεια περίπου 5½ ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Δυσκολία: 2

Ώρα αναχώρησης: 08:00

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 25 Νοέ 2019 00:01 - 29 Νοέ 2019 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει λήξει