Ξυλόσκαλο Ομαλού - Καταφύγιο Καλλέργη - Κορυφή Ψαρή, υψ. 1.817 μέτρα

5 Ιαν 2020

Μονοήμερη ορειβατική δράση όπου οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν χειμερινή ανάβαση στην όμορφη αυτή κορυφή των Λευκών Ορέων που έχει υπέροχη θέα στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Διαδρομή: Η εκκίνηση της πεζοπορίας για την ανάβαση θα γίνει από το Ξυλόσκαλο στο οροπέδιο Ομαλού, σε υψόμετρο περίπου 1.250 μέτρα, από όπου ξεκινάει το χιονισμένο ανηφορικό μονοπάτι, που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες, για να ανέβουν από την κορυφογραμμή Μικρές Πάχνες και να περάσουν από το Καταφύγιο Καλλέργη. Στη συνέχεια αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και η ποιότητα του χιονιού, θα συνεχίσουν για να ανέβουν στην κορυφή Ψαρή, όπου θα αγναντέψουν προς το Φαράγγι της Σαμαριάς και προς τις ψηλές κορυφές των Λευκών Ορέων. Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) με γκέτες και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν και ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Οι δραστηριότητες που περιγράφονται με τον όρο «χειμερινή ανάβαση/διάσχιση κ.τλ.», απευθύνονται ΜΟΝΟ σε μέλη με εμπειρία στην κίνηση σε χιόνι, άρα και γνώση χρήσης χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού.

Δυσκολία: 5

Ώρα αναχώρησης: 07:30

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 30 Δεκ 2020 00:01 - 3 Ιαν 2020 22:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΙΝΟΛΑΚΗΣ

Δήλωση συμμετοχής

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής έχει λήξει