Τριήμερη Εξόρμηση στα φαράγγια του νότιου Λασιθίου

19 Ιούν 2021 - 21 Ιούν 2021

Διαδρομή: ΣΑΒΒΑΤΟ 19/06/2021
Αναχώρηση 07:00 π.μ. από τα Χανιά με λεωφορείο, μέχρι το Μακρύ Γυαλό για να συνεχίσουμε οδικώς μέχρι το χωριό Πεύκοι. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας για την κατάβαση του φαραγγιού των Πεύκων η Ανεγυρούς (περίπου 2-3 ώρες η κατάβαση - 5km μονοπάτι και χωματόδρομος) με κατάληξη στη περιοχή Ανάληψη από όπου θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να κατευθυνθούμε οδικώς στον οικισμό Κουτσουράς όπου θα ξεκουραστούμε αργά το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουμε.
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/06/2021
Το πρωί της Κυριακής, μετά το σερβίρισμα του πρωινού, θα ανέβουμε οδικώς μέχρι το οροπέδιο της Ζήρου, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας για να διασχίσουμε ένα μεγάλο οροπέδιο, θα κατευθυνθούμε προς την Ζάκρο και από εκεί θα συνεχίσουμε να διασχίσουμε το φαράγγι των Νεκρών και να καταλήξουμε στη Κάτω Ζάκρο. (διάρκεια πεζοπορίας περίπου 7-8 ώρες - 16-17km μονοπάτι και χωματόδρομος). Επιστροφή το απόγευμα στον Κουτσουρά, όπου θα διανυκτερεύσουμε στο ίδιο ξενοδοχείο.
Σαν εναλλακτική επιλογή όποιος δεν θέλει να κάνει όλη την πεζοπορία μπορεί να έρθει με το λεωφορείο στην Ζάκρο να συναντηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και να διασχίσει το φαράγγι των Νεκρών.(περίπου 2,5 - 3 ώρες η κατάβαση) 6,5 km από την Ζάκρο
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/06/2021
Το πρωί της Δευτέρας μετά το πρωινό μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, για να πάμε 2 χλμ. πριν το χωρίο Ορεινό, από εκεί θα ξεκινήσουμε τη κατάβαση του φαραγγιού του Ορεινού ή Πεταλούδων (περίπου 3,5 - 4 ώρες η κατάβαση - 7km μονοπάτι και χωματόδρομος). Στην αρχή της πεζοπορίας θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη του Περιστεριώνα και θα συνεχίσουμε την κατάβαση με κατάληξη το δασάκι του Κουτσουρά, που βρίσκεται στο κεντρικό δρόμο Ιεράπετρας – Μακρύ Γυαλού.
Στις 16:00 μ.μ. θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να ξεκινήσει η επιστροφή μας οδικώς προς τα Χανιά.

*Απαραίτητα εφόδια για το βουνό:
-Καπέλο,-Αδιάβροχο αντιανεμικό,-Ρούχα ζεστά,-Σκούφο και γάντια,-Πρόχειρο φαγητό.
*Το πρόγραμμα είναι πιθανόν να μεταβληθεί μερικώς, με ευθύνη των αρχηγών της εξόρμησης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
*Στάσεις θα γίνουν κατά την οδική διαδρομή, οι οποίες θα καθοριστούν από τους αρχηγούς-υπεύθυνους της εξόρμησης.
*Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν στο ξενοδοχείο σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με πρωινό.
*Το κάπνισμα στο λεωφορείο δεν επιτρέπεται.
*Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν ομαδικό πνεύμα, ορειβατική συμπεριφορά και υποδειγματική συνεργασία μεταξύ τους.
*Την πρώτη μέρα έχουμε ετοιμάσει μικρό σακίδιο για να περπατήσουμε μετά την άφιξή μας στο χωριό Πεύκοι.

-Στην διάρκεια της πεζοπορίας σε όλη την διαδρομή θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες χωροταξικές αποστάσεις λόγω Covid-19, για την αποφυγή του συγχρωτισμού της ομάδας.

Δυσκολία: 2

Ώρα αναχώρησης: 07:00

Επιστροφή: Δευ, 21 Ιούν 2021, 21:00 (κατά προσέγγιση)

Σημείο αναχώρησης: Γραφεία Συλλόγου - Τζανακάκη 90, Χανιά.

Περίοδος δήλωσης συμμετοχής: 7 Ιούν 2021 00:01 - 18 Ιούν 2021 21:59 (ή μέχρι τη συμπλήρωση των συμμετοχών)

Αρχηγός: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑΚΗΣ

Δήλωση συμμετοχής

Έχουν συμπληρωθεί όλες οι συμμετοχές